Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Буренце дрвено

  3,650 ден
  Availability: 2 in stock
  Delivery date: 1-2 days
     Буренце 2001
       Буренце дрвено за ракија
       Рачна изработка, уникатен примерок,50 годишна традиција . 
       Буренцето е изработено од  дабово дрво или некои го викаат благун. Одкако ке се собере дрвото рачно се обликува и се остава да се суши на промаја 3 до 4 месеци. Потоа се изработуваат жлебовите и се составуваат елемнтите.
       Обрачите се изработуваат од нерѓосувачки материјал, што му дава уште еден момент на долговечноста на бурето. Рокот на употреба е неограничен.
       Пред да се стави ракија, бурето треба да се наполни со вода, на секој ден се менува водата и така се остава 3 дена.    
        Потоа се истура водата и се полни со ракија. Домашна ракија може веднаш да се пие од бурето. Меѓутоа  ставена во бурето најдобро е да одстои барем 30 дена пред да се пие. За тоа време ракијата додатно легнува, а самото дрво и дава посебен шмек на ракијата .
       Така после 30 дена ракијата е многу подобра и повкусна за пиење и тогаш повикајте ги вашите најблиски,споделете ја радоста, секако и ракијата, со вашите гости. Наздравје, домакине.
  Димензии
  Големо   21х21см, 2,5кг. -3 литра
  Write your own review
  • Bad
  • Excellent
     Буренце 2001
       Буренце дрвено за ракија
       Рачна изработка, уникатен примерок,50 годишна традиција . 
       Буренцето е изработено од  дабово дрво или некои го викаат благун. Одкако ке се собере дрвото рачно се обликува и се остава да се суши на промаја 3 до 4 месеци. Потоа се изработуваат жлебовите и се составуваат елемнтите.
       Обрачите се изработуваат од нерѓосувачки материјал, што му дава уште еден момент на долговечноста на бурето. Рокот на употреба е неограничен.
       Пред да се стави ракија, бурето треба да се наполни со вода, на секој ден се менува водата и така се остава 3 дена.    
        Потоа се истура водата и се полни со ракија. Домашна ракија може веднаш да се пие од бурето. Меѓутоа  ставена во бурето најдобро е да одстои барем 30 дена пред да се пие. За тоа време ракијата додатно легнува, а самото дрво и дава посебен шмек на ракијата .
       Така после 30 дена ракијата е многу подобра и повкусна за пиење и тогаш повикајте ги вашите најблиски,споделете ја радоста, секако и ракијата, со вашите гости. Наздравје, домакине.
  Димензии
  Големо   21х21см, 2,5кг. -3 литра
  fbq('track', 'ViewContent');