Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Една Грешка Која Ја Правите При Пеглањето Коса

  Некаде помеѓу бесмртното фенирање од 80-тите и рамниот изглед на 90-тите, лежи елегантната рамна коса со волумен. Ова е лесен трик со кој ќе ја испеглате косата а во исто време ќе го задржите и волуменот.

  Што ви е потребно:

  • Шнолки
  • Пегла за коса
  • Четка за коса
  • Спреј за коса со слаба моќ.

   Чекор 1:

  Откако целосно ќе ја исушите вашата коса, земете ги шнолките и распоредете ги на тој начин што ќе ја собирате косата на мали но еднакви делови. Причината зошто тие треба да бидат мали: Затоа што сакате топлината да навлезе секаде со еден потег.

   Чекор 2:

  Сега, тука е клучот за креирање на волумен: Кога ја поминувате косата со вашата пегла, немојте да ја притискате косата како да правите тост. Наместо тоа, пеглата нека биде малку подотворена за да може вашата коса да има корист од директната топлина но истовремено и да го одржи максималниот можен волумен.

   Чекор 3:

  За да го отстраните вишокот на фриз (нуспроизводот од волуменот), рамномерно и нежно четкајте ја косата со малку спреј. Та-да! Посакуваниот изглед е постигнат.

   

  Сакате совршено пеглање на коса? Погледнете ја супер-квалитетната понуда за пегли за коса.

   

  Помош при купувањето: 071 581 521 📞

  Leave your comment