Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Обетки галабици 2206

  1,350 ден
  Availability: 2 in stock
  Delivery date: 1-2 days
  Обетки Гулабици 2206
       Тема од народното творештво, потекнуваат од Охрид.
       Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена рамка.
  Димензии 13,5 cm X 15,5 cm, 0,13 kg    
   
       Охридските Обетки Гулабици, потекнуваат од античко време пронајдени на локалитетот Трбенишко кале Охридско од 3 век пред нашата ера.
   
   
       Изработени се од злато и гранит. Античкиот накит е откриен во кнежевските гробови на локалната аристократија на племињата кој жевееле во Македонија
   
       Во изработката на експонатите, слики на бакар, покрај моментот на автентичноста присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
  Write your own review
  • Bad
  • Excellent
  Обетки Гулабици 2206
       Тема од народното творештво, потекнуваат од Охрид.
       Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена рамка.
  Димензии 13,5 cm X 15,5 cm, 0,13 kg    
   
       Охридските Обетки Гулабици, потекнуваат од античко време пронајдени на локалитетот Трбенишко кале Охридско од 3 век пред нашата ера.
   
   
       Изработени се од злато и гранит. Античкиот накит е откриен во кнежевските гробови на локалната аристократија на племињата кој жевееле во Македонија
   
       Во изработката на експонатите, слики на бакар, покрај моментот на автентичноста присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
  fbq('track', 'ViewContent');