Категории
  Filters
  Јазик
  Пребарување

  ОНЛАЈН ПРОДАВАЊЕ

  ОНЛАЈН ПРОДАВАЊЕ

  Како што спомнавме во претходниот блог, продолжуваме со презентирање на најважните елементи на електронската трговија преку нивната примена на КУПЕР

  ОНЛАЈН ПРОДАВАЊЕ

  • Онлајн продавањето на КУПЕР е овозможено на секоја регистрирана фирма или занаетчија во Македонија.
  • На КУПЕР добивате бесплатна е-продавница со која отварате уште еден канал за продажба.
  • На КУПЕР провизијата се смета од вредноста на продадениот производ, по успешно извршената трансакција.
  • Продавањето онлајн е на целата територија на Република Македонија.
  • Предности на отварањето на канал за е-трговија овозможува:
  - сигурна наплата
  - следење на задоволството и навиките на купувачите
  - следење на залиха на производи
  - следење на заработувачката и планирање на набавките
  - директна писмена комуникација со онлајн купувачи и надминување на комуникациски недоразбирања
  - нема трошоци за наем и додатни оперативни трошоци како плаќање на вода, ел. енергија, итн.
  - работното време е 24/7 и нема потреба за ангажирање на продавачи
  - изведбата на е-трансакциите е едноставна и моментална. Најсовремениот виртуелен терминал на КУПЕР го овозможува тоа
  - понуда на онлајн каталог на купувачи
  - до е-продавницата можете да пристапите од секаде и од секаков уред (компјутер, таблет и мобилен телефон)
  • Со онлајн продажбата се интегрирате во друштвените мрежи, со што може да се направи добра маркетинг стратегија, како на пример искористување на можноста за спонзорирана понуда на одреден производ на поголем обем на купувачи.
  • Со онлајн продажбата можете лесно да ја „испразните“ вашата сезонска понуда со креирање на распродажни акции и специјални цени со попуст.
  • Со е-трговијата можете да понудите производи на купувачи физички лица или директно на фирми доколку имате поголема залиха или сте производител на одреден производ.

  админ тим на КУПЕР

  Оставете коментар