Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Пеперутка ПЕПЕЛАШКА 009

  3,650 ден
  Availability: 2 in stock
  Delivery date: 1-2 days

  Пеперутка ПЕПЕЛАШКА 009.

       Темата е изработена со филигранска техника со употреба на срма конец во боја и поставена во засткалена дрвена рамка. 
       Рачна изработка, уникатен примерок. 
   
       Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл. 
   
       Пеперутката е една од најстарите мотиви во народното творештво употребена како украс.
       Таа е симбол на разиграноста, распеаноста и богатството на животот и симболички го преставува животот разигран исто како нејзиниот прекрасен, грациозен и лесен лет.      
      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
   
  ДРУГО:
  -Димензии- 44х36х3 см, 1 кгр 
  -спакувана во картонска кутија
  -сертификат на македонси и англсики
  Write your own review
  • Bad
  • Excellent

  Пеперутка ПЕПЕЛАШКА 009.

       Темата е изработена со филигранска техника со употреба на срма конец во боја и поставена во засткалена дрвена рамка. 
       Рачна изработка, уникатен примерок. 
   
       Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл. 
   
       Пеперутката е една од најстарите мотиви во народното творештво употребена како украс.
       Таа е симбол на разиграноста, распеаноста и богатството на животот и симболички го преставува животот разигран исто како нејзиниот прекрасен, грациозен и лесен лет.      
      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
   
  ДРУГО:
  -Димензии- 44х36х3 см, 1 кгр 
  -спакувана во картонска кутија
  -сертификат на македонси и англсики
  fbq('track', 'ViewContent');