(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Колку време е препорачливо да бидат децата во вода?

  Летното време е дефинитивно најдобриот период од годината, каде се ослободуваме од работните обврски и се релаксираме. Токму за тоа, повеќето фамилии избираат својот годишен одмор да го поминат преку летото. 

  Децата се сигурно најмногу среќни кога се оди на годишен одмор. Но колку е препорачливо да бидат децата во вода?

  Температурата на водата треба да биде за неколку десетина степени помала од 37 степени, 26-30 степени. Потребно е малите деца да бидат соодветно заштитени со крема со заштитен фактор од сонце SPF 50+. 

  Додека се децата во вода, истата ја одзема топлината од телото, при што за одреден период може да се забележи значителни знаци на изладување, како помодрена уста, набрчкана кожа на рацете и сл. Најдобро е периодично да се капат децата во времетраење од 15-30 мин. По капењето не смеат да бидат изложени директно на сонце. 

  Децата мора да бидат под надзор од родителите или старателите постојано додека се во вода!  

  Во КУПЕР имаме понуда на БАЗЕНТИ и ЛЕТНА ОПРЕМА за деца. Погледнете ја!

  Leave your comment