Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Привезок Цвет 6001

  4,650 ден
  Availability: 2 in stock
  Delivery date: 1-2 days
  Привезок Цвет 6001
      Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.

      Првиот македонски рубин,  познат одамна и првпат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја. Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.

      Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба.

   Димензи на привезокот 4,4х4,5 см.

  Write your own review
  • Bad
  • Excellent
  Привезок Цвет 6001
      Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.

      Првиот македонски рубин,  познат одамна и првпат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја. Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.

      Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба.

   Димензи на привезокот 4,4х4,5 см.

  fbq('track', 'ViewContent');