Категории
  Filters
  Јазик
  Пребарување

  Симбол на вечноста 2203

  1.350 ден
  ПОБРЗАЈ! УШТЕ: 2 на залиха
  Датум на испорака: 1-2 дена
  Симбол на вечноста 2203
       Тема од антиката
       Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена рамка.
       Димензии 13,5 cm X 15,5 cm 0,130 kg
      Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.
      Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.   
      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
  Напишете сопствен коментар
  • Лош
  • Одлично
  Симбол на вечноста 2203
       Тема од антиката
       Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена рамка.
       Димензии 13,5 cm X 15,5 cm 0,130 kg
      Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.
      Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.   
      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
  fbq('track', 'ViewContent');