Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Симбол на вечноста 2207

  2,700 ден
  Availability: 2 in stock
  Delivery date: 1-2 days
  Симбол на вечноста 2207

       Тема од антиката.

      Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена застаклена рамка. 

      Димензии 22 cm X 22 cm, 0,6 kg.  

       Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.

       Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.    

        Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.

  Write your own review
  • Bad
  • Excellent
  Симбол на вечноста 2207

       Тема од антиката.

      Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена застаклена рамка. 

      Димензии 22 cm X 22 cm, 0,6 kg.  

       Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.

       Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.    

        Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.

  fbq('track', 'ViewContent');