Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Language
  Search

  Sell on KUPER

  ПРОДАВАЈ НА КУПЕР

  Без сомнение можете да го потврдите фактот дека почнувањето на онлајн бизнис во денешно време е сосема остварливо и функционира, затоа што има сѐ повеќе и повеќе потенцијални онлајн купувачи, како што не било никогаш порано. За да почнете онлајн бизнис, потребно е да донесете цврста одлука дека сакате да работите.

  За да се биде успешен во онлајн трговијата, пред сѐ, е потребена иницијатива за да се отпочне таков бизнис и да се постават јасно целите, и тоа: колку производи сакате да продадете, во кој временски период и по која цена, колку средства ќе вложите во зголемувањето на продажбата, итн.

  Kuper.mkелегална, функционална платформа за е-трговија која што БЕСПЛАТНО им нуди на заинтерсираните странки, сопственици на приватни бизниси, успешно да постават електронска продавница и да ја зголемат својата продажба.

  Во прирачникот за продавачи на www.kuper.mk е презентиран начинот, за тоа како Вие како продавач можете да продавате преку нашата платформа и кои се бенефиции произлегуваат од соработката со www.kuper.mk и придобивките и предностите на електронската трговија во целост за вашиот бизнис.

  1. Кој може да продава на kuper.mk?

  •   Правни субјекти од разни дејности

   Потребни документи:

  •  скенирана лична карта од управителот,
  •  решение од Централен Регистар на Република Македонија или тековна состојба (не постара од 6 месеци).
  •  Регистрирани занаетчии

  Потребни докуенти:

  • Решение од Комората на занаетчии на Република Македонија,
  • Тековна состојба (не постара од 6 месеци), решение од Централен Регистар на Република Македонија доколку се работи за нова фирма,
  • Скенирана лична карта на сопственикот.

  2. Провизија за извршена трансакција

  Не е важно колку производи ќе излистате во вашата е-проавница. Откако ќе продадете производ, провизијата на www.kuper.mk е само 10%. Распределбата на тие 10% е следна:

    Други предности се:

  •  Нема месечна претплата
  •  Сигурни трансакции со системот на CASYS
  •  Заштита на продавачите
  •  Провизијата е 10% од вредност на производот
  •  SSL заштита на целата платформа
  •  Системи за заштита од измами 24/7.

  3. Функционалност на е-продавниците

  • Увид во нарачката 24/7
  • Води ја е-продавницата едноставно преку телефон, таблет или компјутер
  • Уредување и промена на опис, слики, итн.
  • Одговор на прашања на купувачи
  • Проширување на е-продавницата на социјалните мрежи
  • Анализа на посетеност на продавницата
  • Со онлајн продажбата се интегрирате во друштвените мрежи, со што може да се направи добра маркетинг стратегија, како на пример искористување на можноста за спонзорирана понуда на одреден производ на поголем обем на купувачи.
  • Со онлајн продажбата можете лесно да ја „испразните“ вашата сезонска понуда со креирање на распродажни акции и специјални цени со попуст.
  • Со е-трговијата можете да понудите производи на купувачи физички лица или директно на фирми доколку имате поголема залиха или сте производител на одреден производ.

   4. Купер.мк техничка подршка 

  • Континуирана корисничка подршка
  • Техничката подршка и комуникација со административниот тим на Купер.мк ви стои на располагање 24/7
  • Помош при едукацијата како успешно да продадете на Купер.мк
  • Обука за продажба на Купер.мк според потребите на продавачот
  • Бесплатни совети за зголемување на продажбата.

  5. Забранети производи за продажба

  На www.kuper.mk е забранета продажба на:

  • Оружје
  • Лекови
  • Порнографски материјали
  • Играчки за возрасни
  • Наркотични средства
  • Сѐ што е во спротивност со законот за електронската трговија, но и законите и Уставот на Република Македонија.